Who's Flying NOW? Πιλότοι που πετάνε ΤΩΡΑ!!!!

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

ΛΕΑΛΠΠΑ: 2ήμερη συνάντηση- σεμινάριο με Luca Donini & Alberto Castagna

Ενημέρωση από το http://www.patras-paragliding.gr/
"Με αφορμή την συμπλήρωση των 20 χρόνων από την ίδρυση της Λέσχης Αλεξιπτώτου Πλαγιάς Πάτρας, και θέλοντας να γιορτάσουμε με τον καλύτερο τρόπο την πολύχρονη παρουσία του σωματείου μας στο αεραθλητικό και  αγωνιστικό γίγνεσθαι της χώρας μας, έχουμε την τιμή να προσκαλέσουμε στην Ελλάδα και να φιλοξενήσουμε τους δύο κορυφαίους Ιταλούς πιλότους αλεξιπτώτου πλαγιάς, τον Luca Donini, Πανευρωπαϊκό Πρωταθλητή 2010 και Πρωταθλητή Ιταλίας ,επί σειρά ετών, και τον Alberto Castagna,τον Προπονητή που οδήγησε στην κορυφή την  Ιταλική Εθνική Ομάδα, οι οποίοι θα φτάσουν στην Ελλάδα στις 14 Οκτωβρίου 2010. 

Το Σ/Κ 16 και 17 Οκτωβρίου 2010 το σωματείο μας διοργανώνει στο γνωστό από τουςαγώνες Ελληνικού Πρωταθλήματος Καλέντζι Αχαΐας, διήμερη συνάντηση- σεμινάριο, για όλους τους ενδιαφερόμενους, όπου θα έχουμε την ευκαιρία:
         ...να γνωρίσουμε από κοντά τους δύο κορυφαίους πιλότους,
         ...να ακούσουμε τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους,
         ...να κάνουμε ερωτήσεις και να συζητήσουμε μαζί τους για θέματα:
 Τακτικής αγώνων και αγωνιστικής πτήσης, XC πτήσης,
 Προπονητικής ομάδων-αθλητών αγώνων

         ...και φυσικά να πετάξουμε μαζί τους στον φθινοπωρινό Ερύμανθο!

Εισηγητές:  
Luca Donini 
, Alberto CastagnaΓλώσσα του σεμιναρίου: Ιταλικά 
Μετάφραση στα Ελληνικά: Μαρίνος Σπύρος, Μπακούνης Χρήστος και Ντομένικο Πίζζι

Περισσότερα και αναλυτικό πρόγραμμα
http://www.patras-paragliding.gr/news/news-10/Donini-Castangia%20Clinic1.html

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Kithairona's front & lee

Χτές 22/9 πετάξαμε στον Κιθαιρώνα, μια από τις τελευταίες -για μένα - καθημερινές πτήσεις της σεζόν. Αρκετή ένταση αλλά κράτησε ως αργά ψηλά τους πιλότους , μέχρι που νύχτωσε! Από νωρίς στην απογείωση, όπως πάντα μέρες με δυνατό μετεωρολογικό, συζήτηση για το ύψος που μπορούσαμε να πάμε και για τα θρυλικά υπήνεμα του βουνού που όπως φαίνεται συχνά "παγιδεύει" τους πιλότους και τους περνάει πίσω...Έξω λοιπόν και μπροστά και όχι πολύ ψηλά ήταν η συμβουλή 
των τοπικών για κάτι τέτοιες μέρες.   



Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Ντεμπούτο 1...2...3

Με την διοργάνωση του 9ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προσγειώσεων Ακριβείας 2010 έκανε το ντεμπούτο της η Αερολέσχη ΑΦΩΣΤΕΛ στον χώρο των επίσημων αγωνιστικών διοργανώσεων Αλεξιπτώτου Πλαγιάς. Αν και μέχρι στιγμής η αερολέσχη έχει διοργανώσει αρκετές φιλικές συναντήσεις και fun αγώνες ακριβείας με τελευταίο το 4o Παραφεστιβαλ του Ιουλίου 2010, η ανάληψη και εκτέλεση του Πρωταθλήματος Ακριβείας είναι ένα ξεχωριστό event αφού είναι αγώνας FAI και προσμετρά στην αξιολόγηση των Αθλητών και την σύσταση Εθνικής Ομάδας για παρόμοιες διεθνείς διοργανώσεις.

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Για τα δύσκολα

  Ένας αγώνας παραπέντε, το ατύχημα ενός φίλου στο βουνό, τσαντισμένες σκέψεις και ένοχοι προβληματισμοί, η ηθική μας που δοκιμάζεται, οι επιλογές μας που ξαναγίνονται ένα κουβάρι αμφιβολιών, συζητήσεις και επαναπροσδιορισμοί, αναλύσεις περί ασφάλειας, ορίων, απόδοση ευθυνών και μετά από το αίσιο τέλος, επιτέλους ηρεμία και γαλήνη.

Η φωτο από δημοσιεύσεις του ίδιου του Πετρου στο fb : http://www.facebook.com/photo.php?pid=558674&fbid=1278691106693&id=1812489188&ref=nf
  Το ατύχημα του Πέτρου από την Κέρκυρα, στον αγώνα του Εμπεσσού, 2-3  εβδομάδες πριν, μας αναστάτωσε αφού πάλι ερωτήματα "υπαρξιακού τύπου" απασχόλησαν πολλούς από εμάς, φίλους ή γνωστούς ή απλούς θεατές του γεγονότος. Εκεί, στην βραχώδη πλαγιά του Μιτσελίου, δεν έπεσε μόνο ο Πέτρος, αλλά προσγειώθηκαν ανώμαλα πολλές σκέψεις και προβληματισμοί μας. Και εν τέλη και ευτυχώς δεν διασώθηκε μόνο ο Πέτρος, αλλά πολλοί από εμάς προσπαθήσαμε να γλυτώσουμε ή να ανατάξουμε τις σκέψεις μας σχετικά με την παραπεντίστικη δράση μας και να τσεκάρουμε την παραπεντο-ταυτότητά μας.

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Summer flights above Pounda & Diakopto

Το φετινό καλοκαίρι ήταν ιδιαίτερα ενεργό στο... καλοκαιρινό πτητικό στέκι της Αχαΐας, στην Πούντα, και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο πολλοί φίλοι πετάξαμε παραλιακά προκειμένου να ανανεώσουμε το δίπλωμα Π(ιλότου)Π(αραλίας)Π(ούντας) που είναι χρήσιμο σε κάθε Έλληνα παραπεντά που σέβεται τις καλοκαιρινές διακοπές του και θέλει να απολαμβάνει "άνωθεν" τις γαλάζιες ακτές μας!!!!

Embessos pre-PWC & Greek League

Πολύ ωραία πέρασα στον αγώνα του Εμπεσσού! Ότι ακριβώς χρειαζόμουν μετά από πολύμηνες καλοκαιρινές διακοπές και τόσες και τόσες πτήσεις παραλίας. Η επιστροφή για πτήσεις στα ψηλά και δυνατά βουνά και η συνάντηση με φίλους παραπεντάδες απο όλη την Ελλάδα, και άλλους από το εξωτερικό, ήταν ότι καλύτερο για να τελειώσει ο Αύγουστος και να γυρίσω στο σχολείο!!!
Αυτό το event, που περιελάμβανε τόσο αγώνα pre-PWC  αλλά και το 2ο σκέλος της φετινής Greek League, ήταν πολύ πετυχημένο διοργανωτικά και πτητικά, πραγματικό αντίδοτο για τους συνήθεις Έλληνες πιλότους στους αγώνες, μετά από τον ακατάλληλο καιρό που χάλασε τις πιο πολλές από τις άλλες αγωνιστικές συναντήσεις του φετινού προγράμματος.
Επισκιάστηκε από το ατύχημα του φίλου και συναθλητή ΠέτρουΣ από την Κέρκυρα. Για το θέμα αυτό, σκέψεις και απόψεις, θα γράψω σε μια ξεχωριστή ανάρτηση γιατί δεν θέλω να  το"στριμώξω" ανάμεσα στις φωτό και τις πτητικές στιγμές του αγώνα που είναι κύριο θέμα εδώ....
Να ένα βίντεο με διάφορες στιγμές από απογείωση,πτήσεις, προσγείωση και απονομές, η πρώτη προσπάθεια του Δημήτρη να φτιάξει κάτι σχετικό...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...