Who's Flying NOW? Πιλότοι που πετάνε ΤΩΡΑ!!!!

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Προσδοκίες από την Σχολή Εκπαιδευτών

Σχολή Εκπαιδευτών εντός του 2011 είναι η πρόταση που ήρθε στην συνάντηση των σωματείων στο τέλος του ΄10 στο Παναιτωλικό. Τώρα η Επιτροπή ,που ως φαίνεται είναι διατεθειμένη να το προχωρήσει, βρίσκεται σε φάση ανίχνευσης του πραγματικού ενδιαφέροντος που υπάρχει για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο. 
Για μένα ήταν αναμενόμενη η πρόταση. Και υπάρχει και ενδιαφέρον. Πέρασαν 5 χρόνια από την προηγούμενη σχολή, το 2005 στο Μεσολόγγι και ξέρω ότι πολλές περιοχές είναι ακόμα ακάλυπτες από εκπαίδευση και οι ανάγκες τους καλύπτονται είτε από ημιτελείς εκπαιδεύσεις, είτε από "παράνομες", με την εφαρμογή της παλιάς και δοκιμασμένης "αλληλοδιδακτικής" μεθόδου. Ακόμα ακάλυπτα είναι και άλλα εκπαιδευτικά και οργανωτικά ζητήματα της εκπαίδευσης που αφορούν την ελληνική πραγματικότητα. 
Στην σχολή πρόκειται να συμμετέχουν εκτός από κάτοχοι ΠΠ (ParaPro stage 5)που θα γίνουν Εκπαιδευτές και κάτοχοι του Π (ParaPro stage 4) που θα αποφοιτήσουν ως Βοηθοί Εκπαιδευτών.

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Αγωνιστικό Πρόγραμμα 2011.Ο καιρός να ΄ναι καλός κι όλα καλά θα πάνε!!!

Πέρσι τέτοια εποχή κοιτάζαμε το αγωνιστικό πρόγραμμα και δεν ξέραμε τι να διαλέξουμε από διοργάνωση, 3ήμερα 4ήμερα.... εθνικές... διεθνείς διοργανώσεις....
Φέτος τα πράγματα είναι, προφανώς, πολύ διαφορετικά και το γενικό κλίμα παρασέρνει μαζί του και το αγωνιστικό γίγνεσθαι, επιβάλλει συρρίκνωση των προσφορών για ανάληψη τέτοιου είδους υποχρεώσεων και πιθανότατα λιτότητα στην εκτέλεσή τους.
Συμμετέχοντας στην απόφαση του σωματείου να προχωρήσουμε στην φετινή ανάληψη του 1ου 3ήμερου σκέλους, στο Καλέντζι, γνωρίζουμε ή υποπτευόμαστε τις δυσκολίες που θα έχουμε αλλά είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης, προσαρμοζόμενοι στα νέα δεδομένα, τόσο των αθλητών όσο και των δυνατοτήτων της νεοσύστατης τοπικής αυτοδιοίκησης, των δύο δηλ και μοναδικών υποστηρικτών της αθλητικής παραπεντίστικης δράσης, εδώ και πολλά χρόνια.
Αγωνιστικό Πρόγραμμα Αλεξιπτώτου Πλαγιάς 2011
20o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αποστάσεων
11o Πρωτάθλημα Ακριβείας

Περιφερειακοί αγώνες

           Αγώνας


Τόπος

Σωματείο

Ημερομηνίες
 3ήμερο 20ου Πρωταθλήματος- 1η Αγ. συνάντηση (FAI cat.2) Καλέντζι Αχαΐας ΛΕΑΛΠΠΑ
27-29 Μαΐου
 3ήμερο  20ου Πρωταθλήματος- 2η Αγ. συνάντηση (FAI cat.2) Βόρας - Άρνισσα  Α.Σ. ΠΕΛΛΑ
21-24 Ιουλίου
11o Παννελ. Πρωτάθλημα Προσγειώσεων Ακριβείας(FAI cat.2) Χανόπουλο - Άρτα Αερ. Άρτας
18-19 Ιουνίου
Περιφερειακός Ακριβείας  (FAI cat.2) Κορύλοβος Δράμα Αίολος
26-27 Φεβρουαρίου

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Secret... Winter Flying Mission

Κυριακή 9/01/11: μια...μυστική αποστολή που μας (αυτο-)ανατέθηκε το προηγούμενο σαββατόβραδο στο Καφέ Ομπλός (μετά από πολλές τσουλήθρες και μεταξύ ούζου και τσίπουρου).... έπρεπε να έρθει εις πέρας: να πετάξουμε από ψηλά... από τα 1100 του Παναχαϊκού, με στόχους: 
1)  να βρούμε θερμικά (χα)
2) να ανεμοπορήσουμε (χαχα)
3) να βγάλουμε φωτογραφίες και video (That' s ok....)
4)να προσγειωθούμε στον Ομπλό γιατί είχαμε ραντεβού με τον Χάρη (χαχαχαχαχαχα) 
....Παντού υπήρχε λιακάδα και λαμπερός καιρός...Κανένα συννεφάκι στον ορίζοντα. Καλυφθήκαμε όσο μπορούσαμε... για να μην μοιάζουμε και πολύ με πιλότους, και ξεκινήσαμε για πάνω. 


Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Signs... Under the Line! Forum flying guotes & motos

Τι γράφουμε... κάτω από την γραμμή... σαν υπογραφή στα forum;;;Ναι, εμείς οι παραπεντάδες, έχετε προσέξει ποτέ;; Έκανα μια συλλογή με guotes που συναντάω/αμε συχνά στο παραπεντίστικο φόρουμ, ελληνικό και ξένο. 


Μμμμμ για να δω...
κάποιοι προτιμούν να γράφουν απλώς το όνομά τους ή την ιστοσελίδα τους, 

άλλοι προτιμούν να δώσουν ένα στίγμα του χαρακτήρα, 
της νοοτροπίας 
ή του πάθους τους, 
επιχειρούν  να διδάξουν  
ή να παραδειγματίσουν,
ή ή ή ....
πολλά και διαφορετικά πράγματα, εεε;;;;
Τα έχουν σκεφτεί οι ίδιοι ή τα έχουν ακούσει -δει κάπου, δεν έχει σημασία. Βασικό είναι ότι εκφράζουν αυτόν που τα υιοθετεί (τουλάχιστον για όσο τα χρησιμοποιεί!!!), κάτι θέλουν να μας πουν και... αν τα καλοδιαβάσουμε, μπορεί και να μας εμπνεύσουν!!!!Εγώ πάντα τα προσέχω αλλά και σαν συλλογή, μια χαρά είναι, όλα μαζεμένα!!!Έχει ενδιαφέρον! Αντέγραψα πολλά, ακριβώς όπως εμφανίζονται, η μόνη επέμβαση είναι η ίδια γραμματοσειρά που εφάρμοσα σε όλα( μετά το μετάνιωσα γιατί και η γραμματοσειρά μπορεί να είναι μια ηθελημένη επιλογή, αλλά δεν γινόταν να τα ξαναμαζέψω.....), και με άσχετη φυσικά σειρά, ότι τύχαινε και συναντούσα κάθε φορά, εδώ και κάτι μήνες που το ξεκίνησα: Για δες, κάποια, σίγουρα τα έχεις ήδη προσέξει, εεεε;;;;

  • Το Παρα5 ειναι ψυχολογικό άθλημα
  • είμαι addict και έτσι γουστάρω 
  • "When once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward for there you have been and it is there you long to return" Leonardo da Vinci 
  • ,,,the pleasure is to play !
  • sky is the limit..

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

1-1-2011 Airborn New Year!!!

Ένα χρόνο μετά.... από την πτήση του Βγιέθι ξαναπήγαμε στο βουνό, στο Κανδήλι αυτή την φορά και πετάξαμε την πρώτη πτήση του χρόνου! Ευτυχώς οι προβλέψεις λάθεψαν και πετάξαμε μια χαρά!! Καλό ποδαρικό, καλές πτήσεις όλη την χρονιά!!
Τρέχαμε τόσο για να προφτάσουμε που δεν προλάβαμε να τραβήξουμε ντοκουμέντα!!!!! Μάνι μάνι βρεθήκαμε στην απογείωση 3 Ozonakia και απογειωθήκαμε μέσα στο σύννεφο. Δανείζομαι από αξιόλογους καλλιτέχνες του είδους, τα παρακάτω: Φωτο από τον Μάνο Κυριακάκη και βίντεο από τον Alex Raflas:




Kadili 1-1-2011 from Raflas on Vimeo.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...