Who's Flying NOW? Πιλότοι που πετάνε ΤΩΡΑ!!!!

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Women in paragliding action1-"Do men fly better?"

Do men fly better? είναι ο τίτλος μιας ανάρτησης που έχω διαβάσει εδώ και πολύ καιρό στο blog της Anja Kroll  Σε γενικές γραμμές λοιπόν, μεταφράζω τις σκέψεις της σχετικά με το θέμα.
Ναι οι άνδρες πετάνε καλύτερα! Αν φυσικά  το καλύτερο κρίνεται απο τα αποτελέσματα στους αγώνες και στην μετρήσιμη απόδοση, τότε είναι φανερό οτι εμείς οι γυναίκες δεν είμαστε τόσο καλοί πιλότοι όσο οι άνδρες.Δεν μ΄αρέσει να το λέω αυτό, αλλά τα γεγονότα μιλάνε μόνα τους και με οδήγησαν σε αυτό το συμπέρασμα.

Φυσικά μόνο το 10% των παραπεντάδων στον κόσμο είναι γυναίκες. Στους αγώνες που πετάμε μαζί με τους άνδρες τα ποσοστά είναι είναι παρόμοια. Και στους αγώνες Α Κατηγορίας PWC, FAI cat1, το ποσοστό είναι ακόμα μικρότερο.

 Τα δεδομένα
Η νίκη του Task. Με τις γυναίκες να πετούν το ίδιο δυνατά και ισάξια στους αγώνες, στατιστικά ένα στα δέκα tasks, έπρεπε να το κερδίζει γυναίκα.Αλλά αυτό δεν συμβαίνει! Και σύμφωνα με τους υπολογισμούς, λιγότερα από συνολικά 10  task σε αγώνες FAI-1 ή FAI-2, έχουν ΠΟΤΕ κερδηθεί από γυναίκες.

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Δεν υπάρχουν άγγελοι σου λέω

....Αλλά τις απόκριες όλα επιτρέπονται και πόσο μάλιστα να βάλω καινούριο ...φτερό, άσπρο-άσπρο, και να πάω στο μασκέ πάρτι των ...ιπτάμενων στο Patras Club που έγινε  το σαββατόβραδο 26 Φεβρουαρίου.Wings for Uflyable Days (WUD) ονόμασα τον νέο μου.... εξοπλισμό και μια χαρά πέρασα.... πετώντας.... από παρέα σε παρέα μεταμφιεσμένων, τραβώντας φωτογραφίες.
Να!  ο Λουκάς και η Νίκη..."πρώτη μούρη θα με βάλεις στο blog σου" μου είπε ο Μεξικάνος και ιδού..

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Party Time!!!!!!

Ετοιμαζόμαστεεεεεεεε!!!!!! Ο καιρός είναι χάλια, η πτήση μια  κατάμαυρη πιθανότητα.... τι να κάνουμε λοιπόν... μεταμφιέζουμε διάθεση και εμφάνιση και πάμε για παρτάκι...Απόκριες είναι. Άντε να τσουλήσουμε τον χρόνο αναμένοντας τα ανοιξιάτικα εναέρια πάρτι.(θερμικά... "ξύλο" και τέτοια..!!!!.) Το βράδυ πάρτι στο Patras Club αλλά μέχρι τότε χαζεύω τις ωραίες φωτογραφίες από το Coupe Icare  Καμιά ιδέα για το Ιπτάμενο Καρναβάλι της Ελασσόνας;




Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Το "Καπέλο"

Πολλές φορές και με  διάφορες αφορμές, η αλληγορική ζωγραφιά του καπέλου στο βιβλίο του "Μικρού Πρίγκηπα", ταιριάζει τόσο πολύ στην καθημερινότητα που ζω. Η πλήρης εγκατάλειψη  "του φαίνεσθαι"  και η "εκ των έσω" οπτική του που δείχνει πώς μπορεί, ένα καπέλο -ή κάτι που μοιάζει με αυτό-να είναι ένα φίδι που αποδομεί έναν ελέφαντα, μου ήρθε πάλι στο μυαλό τελευταία.
"Εδώ γράφουμε ότι οι άλλοι ψιθυρίζουν" αυτοπροσδιορίζεται το SportsSecrets Blog και στο άρθρο του στις 7/2/11 με τίτλο "Αεραθλητισμός από το 1928! " (αναμετάδοση στις 8/2 στο drflight blog) μας παρουσιάζει τον Ελληνικό  Αεραθλητισμό, την εικόνα που προβάλλεται στο site  της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας. Θα μου πεις, περιμένεις να σου πει ο τάδε- δείνα άσχετος, για τα σχετικά με το άθλημα και την ομοσπονδία σου;;; Όχι.  Αλλά πάλι... γιατί όχι; Είναι χρήσιμο και αρκετά υγιές να γνωρίζεις και μια τρίτη- από απόσταση - οπτική ενός απλού παρατηρητή, που, κάνοντας διαδικτυακή βολτούλα στα site  όλων των  Αθλητικών Ομοσπονδιών, παρουσιάζει την εικόνα τους, στον σχετικό ή άσχετο με αυτά, αναγνώστη. 
Διάβασα για όλες τις Ομοσπονδίες, και τα σχόλια.

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

"Σταγόνα στον ωκεανό" Happy birthday my blog!!!

Το γενέθλιο του διαδικτυακού ημερολογίου μου είναι αυτές τις μέρες,
αφού δύο χρόνια 
συμπληρώνονται από τότε που το ξεκίνησα. Η ανάγκη για έναν προσωπικό χώρο έκφρασης των ενδιαφερόντων μου,των γνώσεων (που έχω ή δεν έχω, αλλά φιλοδοξώ να αποκτήσω) και των απόψεών μου σχετικά με την ελληνική  πραγματικότητα του παραπέντε και την δική μου παραπεντίστικη ζωή, ήταν και συνεχίζει να είναι, "το κίνητρο". Ανάμεσα στην σημερινή πληθώρα των σχετικών διαδικτυακών τόπων και τις τεράστιες δυνατότητες κοινωνικής δικτύωσης, αλληλεπίδρασης, ανταλλαγής και επικοινωνίας, που προσφέρεται άπλετα στο διαδίκτυο, το μπλόκ μου, μοιάζει, και είναι, μια σταγόνα στον ωκεανό. 
Αλλά ήταν είναι και θα είναι, "η δική μου σταγόνα" και αυτό με γεμίζει με μεγάλη ικανοποίηση. Γιατί έχει μέσα της την χαρά της δημιουργίας, της έκφρασης και...της "τέχνης" του να ζω, να σκέφτομαι και να επικοινωνώ "παραπεντίστικα", με όλο τον "εγωισμό" και το "ψώνιο" που μπορεί αυτό να σημαίνει- και μην με κακολογήσετε για αυτό. Γιατί χρειάζεται αρκετό "εγωισμό" και "ψώνιο" για να συντηρώ ένα μπλοκ με τόσο περιορισμένη θεματολογία (παραπεντολογία δηλ...), χωρίς ιδιαίτερα (ελάχιστο θα έλεγα), ενημερωτικό χαρακτήρα, με τόση....(χα!) περιαυτολογία (πήγα εδώ...πέταξα εκεί.... έκανα κείνο... διάβασα τ΄ άλλο....).

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Η συνταγή της καλοπέρασης(μιας Κυριακής του Φλεβάρη:)

Θέλετε να περάσετε πατραπεντο-ωραία μια Κυριακή του Φλεβάρη; Αυτήν την συνταγή δοκίμασα προχθές...με μεγάλη επιτυχία....
1.Κόβετε μια βασιλόπιτα...σαν αυτή που κόψαμε εμείς την Κυριακή στην Λέσχη μας-αργήσαμε φέτος για να πετύχουμε μια ηλιόλουστη μέρα! Διάνα!!!!
2.Αν είστε μέλος του σωματείου και  σας λένε...Θανάση, κερδίζετε άαααανετα το φλουρί, έχετε πολύ κέφι....και..... δεν σας περισσεύουν χέρια ... :) για να φάτε το κομμάτι σας....

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

1st tandem at Omblos for Bill

Την Κυριακή είχε υπέροχο χειμωνιάτικο καιρό. Ηλιόλουστη μέρα και η θέα με τα κάτασπρα βουνά φανταστική!! Μετά την κοπή της πίτας του σωματείου ανεβήκαμε στον Ομπλό για τσουλήθρα...δεν είχε σχεδόν καθόλου αέρα. Ο Βασίλης είχε κουβαλήσει μαζί του όλον.... τον εξοπλισμό του (χαχαχα) κάθισμα μποτάκια κράνος κτλ...και έλπιζε να κάνει διπλή.
Και έκανε τελικά, μιας και ο drflight μας δάνεισε το μεγάααααααλο του αλεξίπτωτο (υποψιάζομαι όχι αφιλοκερδώς γιατί έχει και κόρη τώρα.....χαχαχαχαχα) και τα αγόρια μου έκαναν το διπλάκι τους και ανεμοπόρησαν για λίγο στην περιοχή! Για πρώτη φορά κατάφεραν και έβγαλαν και εναέριες φωτογραφίες.

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

...Π.Λ.... Π. και..."βάλε"


Το θέμα εξετάσεις και διπλώματα πάντα απασχολεί και γίνεται πεδίο διαφωνιών, τόσο μεταξύ των εκπαιδευόμενων όσο και των εξεταστών.Συχνά αμφισβητείται η αναγκαιότητα του συστήματος: εξετάσεις διπλώματα και κατ επέκταση... σωματεία διοικητική οργάνωση κτλ κτλ... αλλά και  η αντικειμενικότητα, η ακεραιότητα και ορθότητα κρίσεως των εξεταστών στις εξεταστικές περιόδους.
Μετά από προβλήματα που προέκυψαν σε περυσινές εξεταστικές, στην συνάντηση σωματείων, προτάθηκε στο τέλος των εξετάσεων, να γίνεται πλήρης αποτίμησή τους (αξιολόγηση) και οι υποψήφιοι είτε πέτυχαν είτε όχι, να ενημερώνονται από τους εξεταστές για τους λόγους των αποτελεσμάτων. Αυτό, φαντάζομαι, σημαίνει στρογγυλό τραπέζι με εξεταστές και εξεταζόμενους και συζήτηση - αξιολόγηση και ανακοίνωση  του αποτελέσματος, με αιτιολόγηση. Καλό ακούγεται και λογικά θα δουλέψει. 
Ακόμα, μετά από 3-4 "γεμάτα"χρόνια δοκιμής με  αγώνες  της κατηγορίας "ΠΛ με τασκ", συζητήθηκε και λύθηκε οριστικά, πιστεύω, το ζήτημα των δυνατοτήτων που δίνει αυτό το επίπεδο διπλώματος στον κάτοχό του: Ο Πιλότος Λέσχης δεν έχει δικαίωμα να συμμετέχει σε επίσημες αγωνιστικές διοργανώσεις απόστασης ή ακριβείας, γιατί το δίπλωμά του δεν κατοχυρώνει την απαραίτητη εμπειρία για να αντεπεξέλθει αποτελεσματικά και με ασφάλεια, σε συνθήκες και καταστάσεις ανταγωνισμού και  εκτίθενται σε καταστάσεις που δεν μπορούν να διαχειριστούν. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...