Who's Flying NOW? Πιλότοι που πετάνε ΤΩΡΑ!!!!

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Επίκαιρη η "Ασφάλεια"

Το 2ο μέρος του 2ου Σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε το ΣΚ από την ΛΕΑΛΠΠΑ είχε σαν θέμα την Ασφάλεια στο Παραπέντε και την Ασφάλεια Πτήσεων. Το παρουσίασα εγώ, σε συνεργασία με τον Δασούκη Δημήτρη και συζήτηση όλων των παρευρισκομένων που είχαμε πολλές εμπειρίες να καταθέσουμε και να θυμηθούμε σχετικά! Λόγω της επικαιρότητας αλλά και της διαχρονικότητας του θέματος, το ανεβάζω σε μορφή παρουσίασης ppt χωρίς περισσότερη επεξεργασία. Αυτό το υλικό το έφτιαξα για τις ανάγκες του σεμιναρίου, από δικά μου διαβάσματα, σκέψεις, εμπειρίες, ενημερώσεις και αναφορές σε συγκεκριμένα σχετικά άρθρα τα οποία αναφέρω. ¨Όπως επισημαίνω και στην αρχή είναι σημειώσεις προς ανάπτυξη και συζήτηση και όχι ολοκληρωμένη θεωρητική παρουσίαση αυτού του πολύ σημαντικού κεφαλαίου της εκπαίδευσης στο Αλεξίπτωτο πλαγιάς. Τυχόν λάθη ή παραλήψεις είναι πραγματικά τυχαία :)

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

2ο Σεμινάριο ΛΕΑΛΠΠΑ 21/1/2012


2ο Σεμινάριο ΛΕΑΛΠΠΑ: 
 Στοιχεία Αεροδυναμικής-Ταχύτητες πτήσης
 Ασφάλεια πτήσεων- Διαχείριση Ατυχημάτων
 Σάββατο 21/1/2012, ώρα 17:30- 21:00 στα γραφεία της Λέσχης
 με τον Δασούκη Δημήτρη
Η πολύ καλή γνώση της πτέρυγας και της λειτουργίας της είναι ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που απασχολούν τον πιλότο Αλεξιπτώτου Πλαγιάς σε όλα τα επίπεδα, αρχάριο, μέσο ή προχωρημένο που αποκτά ένα νέο αλεξίπτωτο και πρέπει να γνωριστεί μαζί του.
Οι τεχνικές γνώσεις της αεροδυναμικής και των ταχυτήτων στις οποίες το παραπέντε μας πετάει, σε συνδυασμό με τον καλό αισθησιοκινητικό έλεγχο της πτέρυγας, είναι τα συστατικά ασφάλειας και ελέγχου σε κάθε είδους πτήση, αναψυχής, X/C, αγωνιστικής ,ακροβατικών, κατά την απογείωση και προσγείωση και η αφετηρία για την υιοθέτηση μιας ενδογενούς φιλοσοφίας ασφάλειας που πρέπει να αποκτήσει ο πιλότος -ανεμοπόρος.

Συνεχίζοντας με την ασφάλεια θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε όλο το φάσμα των επιλογών (προετοιμασία -προπόνηση -προφύλαξη-ρίσκα) για την ασφαλή εξέλιξη του κάθε πιλότου, και τους ενδογενείς παράγοντες που επηρεάζουν την ασφάλειά του ή την εξέλιξή του ανάλογα.

Επίσης, ως κομμάτι της ασφάλειας, θα αναφερθούμε και στην Ασφάλεια των Περιοχών Πτήσεων και την Διαχείριση Ατυχημάτων, χρησιμοποιώντας αποκτηθείσα γνώση από σχετικά σύμβαντα και εμπειρίες που ίσως μας φανούν χρήσιμα για πιο αποτελεσματική και άμεση διαχείριση στο μέλλον.

Το σεμινάριο απευθύνεται στα μέλη του σωματείου και όχι μόνο, σε νέους και προχωρημένους πιλότους που ασχολούνται με την μελέτη και γνώση της πτέρυγάς τους, αναρωτιούνται συχνά για θέματα ασφάλειας και ορίων και προβληματίζονται σχετικά. Είναι ανοιχτά για όλους τους ενδιαφερόμενους  και δωρεάν.

Η ανάπτυξη όλων των παραπάνω θεμάτων θα γίνει με σχετικά σχεδιαγράμματα, ανάλυση περιπτώσεων και παραδείγματα, ανταλλαγή εμπειριών και συζήτηση στην ομάδα.

Αυτό είναι το 2ο από μια σειρά σεμιναρίων με τους εκπαιδευτές του σωματείου μας, που θα ολοκληρωθούν τον Μάρτιο του  2012  και θα καλύπτουν την παρακάτω θεματολογία:

Cross Country - Ανεμοπορία (2 συναντήσεις, 10 /12/2012 - 4 Φεβρουαρίου 2012 )
Στοιχεία Αεροδυναμικής-Ταχύτητες πτήσης
Ασφάλεια πτήσεων. Διαχείριση Ατυχημάτων
(1 συνάντηση- 21/1/2012)
Μετεωρολογία (1 συνάντηση-Φεβρουάριος)
Πτήση αγώνων-τακτική( 1 συνάντηση-Μάρτιος)

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Κοπή πίτας και Σεμινάρια ΛΕΑΛΠΠΑ

http://www.patras-paragliding.gr/news/news-12/pita-12.html

"Αγαπητά μέλη και φίλοι, 
της Λέσχης Αλεξιπτώτου Πλαγιάς Πάτρας
σας προσκαλούμε στην κοπή 

της πίτα μας  που θα γίνει την
Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012,
ώρα 11:30, 
στα γραφεία του σωματείου."


2ο Σεμινάριο ΛΕΑΛΠΠΑ: 
Στοιχεία Αεροδυναμικής-Ταχύτητες πτήσης Ασφάλεια πτήσεων- Διαχείριση Ατυχημάτων με τον Δασούκη Δημήτρη

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Αγώνες 2012


21ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αποστάσεων 2012 (FAI cat.2 - PrePWC)
Δράμα (24-29   Ιουνίου 2012) - Αίολος Δράμας
Περιφερειακός Αποστάσεων (Λίγκα 2012 - FAI cat.2 - Pre PWC)   
Εμπεσός  (21-25 Αυγούστου 2012) - Αερ. Αγρινίου
Περιφερειακός Αποστάσεων (Λίγκα 2012- FAI cat.2)Πάτρα, Παναχαικό  (22-23  Σεπτεμβρίου 2012) - ΛΕΑΛΠΠΑ

Η επιστροφή στην μια πολυήμερη συνάντηση Πρωταθλήματος και οι λίγες συναντήσεις είναι φέτος το χαρακτηριστικό των Ελληνικών Αγώνων. Από το 2006 που έγινε το τελευταίο 7ήμερο στον Κιθαιρώνα η διοργάνωση δύο ή τριών ή τεσσάρων 3ήμερων ή 4ήμερων αγωνιστικών συναντήσεων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας  ήταν η επιλογή μας, καθώς τα περισσότερα σωματεία αλλά και οι τοπικές αυτοδιοικήσεις που στήριζαν οικονομικά τις διοργανώσεις δεν είχαν την δυνατότητα για πολυήμερη διοργάνωση αγώνων. 
Ακόμα το να "σπάμε" το Πρωτάθλημα σε περισσότερα σκέλη ήταν ένα κριτήριο επιτυχίας του, καθώς οι πιθανότητες  του καιρού να δώσει έγκυρα τασκ, πολλές αγωνιστικές και καλή βαθμολογία, ήταν έτσι πολύ περισσότερες. Φέτος, παρόλο που υπήρχε και άλλη μια αίτηση για 3ήμερο σκέλος,τελικά, σε πνεύμα οικονομίας, παραμείναμε στην μια 6ήμερη συνάντηση

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Cooοοοοl and coοοοοοld!!!! Panachaiko 8/1/12

Όλο το 3 ήμερο περιμέναμε να αλλάξει ο καιρός και να φτιάξει επιτέλους μια ωραία πτητική μέρα. Ευτυχώς, αν και την ύστατη μέρα των διακοπών (μου), και με την πίεση της επιστροφής στην Αθήνα και στο σχολείο (αύριο)  μας έγινε η χάρη και κάναμε... χμμμ πραγματική ψηλή πτήση με θερμικαααααά, αρκετό αέρα, κρύο, κτλ κτλ κτλ....στο Παναχαϊκό, από την 1100μ απογείωση, που φυσικά ήταν χιονισμένη και παγωμένη!!! Μας έδωσε όμως υπέροχα χρώματα, πολύ ωραία θέα και φυσικά κέφι και μεγάλα χαμόγελα!!!!!! Να και φωτογραφίες που τράβηξαν ο Δημήτρης και ο Αλέξανδρος Ντόντης.Cool and cold το πτησουλάκι, μας ανέβασε τον πυρετό ...για πτήση φυσικά!!!!! Όσο περνούσε η ώρα, η μέρα έφτιαχνε και έφτιαχνε!!!! Εκεί που πάω για πάτωμα....Θερμικάαααρα μου.....όνειρο ζώ μην με ξυπνάτεεεε!!!!!!
Βασίλης, ετοιμάζεται για Ομπλό....

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Αρχιμηνιά.... Πρωτοπτησιά...

Αρχιμηνιά.... Πρωτοπτησιά... Ψηλά μας πάν τα θερμικάαααα....
Μπορεί ο φακός της φωτογραφικής μηχανής (λόγω κρύου μάλλον) να μην καταδέχτηκε να ανοίξει και να  ρίξει μια ματιά αλλά εγώ έκανα την πρωτη πτησούλα του 2012 στην home κοντινή απογείωση των διακοπών, στην Πούντα με προσγείωση στο λιμανάκι του Διακοπτού (φωτό από παλιότερη πτήση )Αν και χωρίς φωτό λοιπόν δεν είμαι και αχάριστη αφού με φουλ ηλιόλουστο καιρό πήρα και 100 μέτρα πάνω απο την απογείωση χειμωνιάτικα (μπρρρρρρρ), με υπέροχη θέα στα χιονισμένα βουνά της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, ξέροντας ότι παντού τριγύρω στους ελληνικούς ουρανούς πετάνε διάφοροι φίλοι εγκαινιάζοντας με κέφι την καινούρια πτητική χρονιά του 2012!!!! 
Τα παιδιά από την ΛΕΑΛΠΠΑ πετούσαν στα Καλάβρυτα ,στο Χιονοδρομικό, άλλοι στον Ομπλό, άλλοι στον Κιθαιρώνα ανατολικά...και ακόμα στην Παραμυθιά, στην Κέρκυρα στα Τρίκαλα, στην Μακεδονία, στο Φαλακρό Ο ουρανός γεμάτος πτέρυγες!!!!!
Καλή Χρονιά λοιπόν με πολλά πτητικά χιλιόμετρα και ειρηνικές πτήσεις και πάνω από όλα ασφαλείς προσγειώσεις για όλους μας!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...