Who's Flying NOW? Πιλότοι που πετάνε ΤΩΡΑ!!!!

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Πάμε ψηλά;

Συνάντηση εκπαιδευτών στο Καρπενήσι.Στο Καταφύγιο. Εκεί ψηλά και κοιτώντας απο ψηλά, περιμένω να βγουν πολλά και ωραία πράγματα. Να τηρηθούν οι αναλογίες και όλοι να δείξουν πώς μπορούν να εργαστούν για να πάει το πράγμα μπροστά. Όχι ότι τώρα δεν πάει. Πάει.  Πολύ καλύτερα από παλιότερα.Ο καθένας, σαν επαγγελματίας κάνει τον αγώνα του, έχει σχεδιασμό, υλοποιεί τα όνειρα, τις ιδέες και τις απόψεις του στην εκπαιδευτική/επαγγελματική του δράση.
Αλλά σαν σύνολο; Μπορεί να υπάρξει συνολικότητα; Αυτό, είναι ένας στόχος, χάριν της οργάνωσης και της συνέχειας στον χρόνο.Πώς μπορούμε να έχουμε κάτι που θα τα συνταιριάζει όλα και όλους, στα σημεία που συναντιούνται; Και σε ποιά σημεία χρειάζεται συνεργασία; Σίγουρα όχι σε όλα, φυσικά όχι. Που είναι χρήσιμο να συναντηθούν όμως; Οι τυχόν  διαφορές  θα είναι καταλυτικές ώστε να μην προκύψει καμιά συνεργασία ή θα είναι εφικτό ένα ποικίλο και διαφοροποιημένο στα σημεία, ανοιχτό αποτέλεσμα; Αδύνατο να προβλέψω. Και αχρείαστο κιόλας.
Η δυναμική της ομάδας που θα δημιουργηθεί αύριο, θα παίξει ρόλο. Όποιος αποφασίσει να είναι παρών σημαίνει ότι ενδιαφέρεται, έτσι δεν είναι; Δεν πας για πλάκα σε μια σοβαρή συνάντηση.Ούτε για να μην συνεργαστείς. Πιστεύω ότι όλοι θα είναι προετοιμασμένοι για το μέλλον (ο καθένας ίσως έχει ήδη ονειρευτεί την δική του θέση/ρόλο σε αυτό το μέλλον, αν όχι γιατί να έρθει;). Ελπίζω να μην κουβαληθεί εκεί πάνω το όποιο ανενεργό- πεθαμένο παρελθόν.
Οχι οτι η ιστορία δεν χρειάζεται και δεν διδάσκει, αλλά ο ιστορικισμός -αν κολλήσεις στο παρελθόν- σε αφήνει πίσω και δεν αφήνει να δεις τα πράγματα και τα πρόσωπα με φρέσκια ματιά, σύγχρονη ή μελλοντική, την 2010+ ματιά. Χωρίς αμφιβολία, όλα αλλάζουν και η αλλαγή δείχνει  δυναμισμό, έχει ερμηνεία και πυροδοτεί τις εξελίξεις. Η εκπαίδευση είναι το κλειδί, της προόδου ή της μη προόδου. Μπορεί να αναπαράγει αντίτυπα ή να εμπνεύσει αλλαγές, να ανοίξει μυαλά και να δημιουργήσει νέους ορίζοντες. Εύχομαι όλοι να φέρουν μαζί τους την ματιά του αετού και την παν-οπτική που έχουμε την τύχη να εξασκούμε, όταν πετάμε.

2 σχόλια:

  1. Άντε, πάλι την τσιμπήσατε την πτησούλα σας στο Καρπενήσι, τι συνάντηση κλπ, ευκαιριούλα για απόδραση μου φαίνεται εμένα...!
    Και τι απόδραση..,
    τυχερούληδες... ... ..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και που να δεις το επόμενο θέμα μου,,,,περίμενε....Χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...