Who's Flying NOW? Πιλότοι που πετάνε ΤΩΡΑ!!!!

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Αγώνες 2012


21ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αποστάσεων 2012 (FAI cat.2 - PrePWC)
Δράμα (24-29   Ιουνίου 2012) - Αίολος Δράμας
Περιφερειακός Αποστάσεων (Λίγκα 2012 - FAI cat.2 - Pre PWC)   
Εμπεσός  (21-25 Αυγούστου 2012) - Αερ. Αγρινίου
Περιφερειακός Αποστάσεων (Λίγκα 2012- FAI cat.2)Πάτρα, Παναχαικό  (22-23  Σεπτεμβρίου 2012) - ΛΕΑΛΠΠΑ

Η επιστροφή στην μια πολυήμερη συνάντηση Πρωταθλήματος και οι λίγες συναντήσεις είναι φέτος το χαρακτηριστικό των Ελληνικών Αγώνων. Από το 2006 που έγινε το τελευταίο 7ήμερο στον Κιθαιρώνα η διοργάνωση δύο ή τριών ή τεσσάρων 3ήμερων ή 4ήμερων αγωνιστικών συναντήσεων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας  ήταν η επιλογή μας, καθώς τα περισσότερα σωματεία αλλά και οι τοπικές αυτοδιοικήσεις που στήριζαν οικονομικά τις διοργανώσεις δεν είχαν την δυνατότητα για πολυήμερη διοργάνωση αγώνων. 
Ακόμα το να "σπάμε" το Πρωτάθλημα σε περισσότερα σκέλη ήταν ένα κριτήριο επιτυχίας του, καθώς οι πιθανότητες  του καιρού να δώσει έγκυρα τασκ, πολλές αγωνιστικές και καλή βαθμολογία, ήταν έτσι πολύ περισσότερες. Φέτος, παρόλο που υπήρχε και άλλη μια αίτηση για 3ήμερο σκέλος,τελικά, σε πνεύμα οικονομίας, παραμείναμε στην μια 6ήμερη συνάντηση
 
Εν αρχή ή μέσον -πάντως σίγουρα όχι τέλος- της οικονομικής κρίσης, η διοργάνωση αλλά και η συμμετοχή μας σε αγώνες είναι ένα δύσκολο εγχείρημα.
Χωρίς χρήματα, ατομικά ή χορηγών δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από την εθελοντική εργασία προς τον πληρωμένο αγωνιστικό επαγγελματισμό, από την λιτή διοργάνωση, προς τις πλούσιες παροχές. Συζητούσαμε κατά καιρούς και λέγαμε ότι ποιοτικοί αγώνες θα γίνουν στην Ελλάδα όταν τους κάνουμε ακριβούς, με πληρωμένο προσωπικό και πολλές παροχές.Αυτό όταν είχαμε λεφτά.
Τώρα η φτώχεια θα οδηγήσει σε επαναπροσδιορισμό.


Τι θέλουμε λοιπόν; Αγώνες για όλους, για πολλούς ή για λίγους;;; 
Αγώνες που να μπορούν όλοι να συμμετέχουν, με μικρή συμμετοχή και μίνιμουμ βασικών παροχών. Γιατί έτσι θα έρθουν πολλοί αθλητές, θα μαζευτεί κόσμος θα περάσουμε καλά, θα δούμε φίλους και παρέες από όλη την Ελλάδα.Γιατί ο αγώνας είναι ευκαιρία, είναι εμπειρία, προπόνηση και χαρά για όλους. Οι καταναλωτικές απολαύσεις και οι πλούσιες παροχές δεν ταιριάζουν με τις μέρες που ζούμε και ίσως όχι και με το άθλημά μας, στην τελική.


Αλλά από την άλλη, το αγωνιστικό παραπέντε είναι κάτι άλλο, και για να ανεβάσουμε επίπεδο σε αθλητές, πρέπει να ανεβάσουμε επίπεδο σε προπονήσεις, σε απαιτήσεις και σε αγώνες, να αυξήσουμε τον ανταγωνισμό με πολλούς αγώνες, με την προσέλκυση ξένων αθλητών, με την συμμετοχή των καλύτερων. 
Ο πρωταθλητισμός θέλει θυσίες και χρήματα, (όπου ο καθένας θα βάλει ψυχή και λεφτά από τις προσωπικές του "καταθέσεις").Θέλει όμως και ευκαιρίες.


Οι Ελληνικοί αγώνες είναι ευκαιρίες και τα σωματεία αυτό κάνουν ...δημιουργούν ευκαιρίες σ όλους. Πετώντας και συμμετέχοντας, γίνεσαι καλύτερος, πιλότος, αθλητής, φίλος ... Πτήση για την πτήση, αγώνας για τον αγώνα και παρέα για την παρέα.Οι καλύτεροι κερδίζουν αλλά όλοι χαίρονται, το ευχαριστιούνται και περνάν καλά. 


Σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγώνων "Ο σκοπός του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και των υπολοίπων αγώνων καθώς και κάθε αγωνιστικής συνάντησης, είναι να παρέχουν,  δίκαιες,  ασφαλείς διαγωνιστικές πτήσεις ώστε να επιβραβεύονται οι καλύτεροι πιλότοι  Αλεξίπτωτου Πλαγιάς (Α/Π), να ενισχύεται η φιλία και το αγωνιστικό πνεύμα μεταξύ των ίδιων των πιλότων και των Σωματείων τους
Μένουμε σε αυτά, που όσο naif κι αν ακούγονται, είναι ουσιαστικά. 
Με αυτό το σκεπτικό ελπίζω στην πορεία, να προκύψουν και άλλες διοργανώσεις.


Οι μεγάλες διαφορές στις επιδόσεις των σύγχρονων αλεξιπτώτων καθιστούν απαραίτητη την ανάδειξη και βράβευση των καλύτερων πιλότων ανά κατηγορία αλεξιπτώτου.Το Ελληνικό Πρωτάθλημα έχει σκοπό να αναδείξει τον καλύτερο Έλληνα αθλητή σε κάθε κατηγορία. Αυτό είναι και δίκαιο και αρκετά κινητήριο για την συμμετοχή όλων. Μετά την πτήση μπορεί να είσαι νικητής στην κατηγορία σου ή ένας ευτυχισμένος πιλότος, που έτσι ή αλλιώς θα έχεις πολλά να σκεφτείς και να διηθηθείς στους φίλους σου!
Καλές αγωνιστικές πτήσεις!!!   


Α! και κάποιες διοργανώσεις σε κοντινές χώρες...
Bulgarian National Paragliding Championship & pre PWC, 7- 12 July 2012, Kyustendil, Konyavo mountain http://www.bnac.bg/nc2012

SKYNOMAD OPEN 20125-11 August, Sopot, Central Balkan, Bulgaria
http://skynomad.com/events/2012/sno/
PARAGLIDING WINTER CUP-SLOVENIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...