Who's Flying NOW? Πιλότοι που πετάνε ΤΩΡΑ!!!!

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Happy Birthday my Blog!!!




11/02/2009-----11/02/2010! Ένας χρόνος Blogging! Μια παλιά ιδέα που έγινε πράξη στην καρδία του περσινού χειμώνα -που όπως και ο φετινός είχε πολύύυυυυυ πτητική ακινησία!- αλλά κυρίως, από την ανάγκη να έχω ένα προσωπικό διαδυκτιακό χώρο, όπου θα αισθάνομαι την απόλυτη ελευθερία! Το Blog, μου έδωσε αυτή την δυνατότητα.

Μέσα σε αυτό τον χρόνο αναζήτησα και συνεχίζω να ψάχνω και να χτίζω, την δική μου blog-ταυτότητα, αυτό - αυτά δηλ, γιατί είναι πολλά- που με εκφράζουν πιο πολύ από όλα. Από την καθημερινή περιήγησή μου στον γενικό παραπεντοχώρο, σαν κομμάτι της ζωής μου, σαν ακροατής ή θεατής, ότι μου
κεντρίζει την προσοχή, για γέλιο, σκέψη προβληματισμό, μια εικόνα μια φωτογραφία, ένα συμβάν, ένα βίντεο, ένα κόμικ ή μια ιστορία που με εκφράζει ή εμπνέει, μια νέα γνώση, μια πληροφορία που με ενθουσιάζει, το γράφω, το κάνω θέμα, για να το μοιραστώ με τους άλλους, για να δώσω ένα στίγμα, ένα μήνυμα, μια ιδέα ή τίποτα.

Η κοινοποίηση, η έκθεση , το κάθε μοίρασμα, μέσω του blog μου, είναι πρώτα από όλα, προσωπική 
έκφραση, αλλά και ένα σύνολο δράσεων με πρόθεση επικοινωνίας. Οι "άλλοι" ---οι τυχαίοι ---οι περιστασιακοί ----και οι τακτικοί αναγνώστες, όλοι, είναι σημαντικοί, είτε συμμετέχουν -με συζήτηση  κριτική, αντιπαράθεση- είτε σιωπούν, για να συνεχίσουν τις δικές τους σκέψεις και να αναμετρηθούν με το ανάγνωσμα που τους έδωσα.






Όλα είναι αποδεκτά, σαν αποτέλεσμα αυτής της αναμέτρησης:  η συμφωνία, η διαφωνία , η απόρριψη  και όλες οι ενδιάμεσες αποχρώσεις τους, αφού όλα προκύπτουν από προσωπικές αποφάσεις και στάσεις.Κομμάτι της blog-ταυτότητας μου είναι, εκτός από το περιεχόμενο, και η αισθητική και η μορφή του blog μου. Και αυτό είναι κάτι που επιλέγω με πολύ προσοχή γιατί θέλω να με εκφράζουν ακόμα και τα χρώματα, οι γραμματοσειρές, τα site που παρακολουθώ, τα gadgets που χρησιμοποιώ και φυσικά ...η μουσική μου!-που παρεπιπτόντως το podcasting  εδώ και πολύ  καιρό έχει σταματήσει να δέχεται νέα upload τραγουδιών...



Απο το The Blogs manifesto  με εκφράζουν πάρα πολύ οι παρακάτω ρήσεις:                                     
  • "Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.
  • Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα ή συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.
  • Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν "ενημερωτικά" και "μη ενημερωτικά" blogs. Μέσα από ο διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.                                       
  • Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το                                      περιεχόμενο της έκφρασής του. 
  • O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη"                                        
Blogging is...choice--power--thoughts--freedom--speech--democrasy--communication--opinion...

Κι έτσι θα συνεχίσω με ότι φοβερό και τρομερό ασήμαντο ή σημαντικό, διδακτικό ή διασκεδαστικό ζω ή μου αρέσει καθε τόσο, ή αφουγκράζομαι ότι είναι αναγκαίο να γραφτεί και να ειπωθεί! Ήδη ετοιμάζω μερικά θέματα που μου αρέσουν πάρα πολύ!!!

Σαν τελείωμα θέλω να ευχαριστήσω όσους έχουν την διάθεση να διαβάζουν το Blog μου, όσους αφιερώνουν χρόνο στο να μου γράψουν κάτι συμμετέχοντας, και φυσικά όσους και όσα με εμπνέουν και συνεχίζω!!!

5 σχόλια:

  1. Η ιστορία έχει καταγράψει ότι αυτό είναι το πρώτο blog που δημιουργήθηκε στον Ελληνικό παραπεντίστικο ιστοχώρο.
    Και ακολούθησε ένα ακόμα, κι ύστερα κι άλλο ένα με κάπως μικρότερη διάρκεια.
    Όλα όμως έχουν αυτό που λες δηλαδή την δική τους ταυτότητα, το δικό τους ύφος και δική τους φωνή μέσα στο χώρο.
    Κι επειδή το ύφος η ταυτότητα και η φωνή δεν έχουν περιορισμούς σου εύχομαι Χρόνια Πολλά αγαπητή GiotaR και να τις κάνεις πολλές χιλιάδες τις αναρτήσεις σου..

    Σε ευχαριστούμε ακόμα που μαζί με το blog φροντίζεις και διαχειρίζεσαι και την ιστοσελίδα της Λέσχης μας της Πάτρας που αυτή την εποχή αναδημιουργείται εκ βάθρων με τη βοήθεια κάποιων φίλων. Είναι πιο πολλή δουλειά για σένα και μην νομίζεις ότι δεν το καταλαβαίνουμε..

    Βαγγέλης


    ΥΓ.Επειδή είσαι το πρώτο ιστολόγιο που δημιουργήθηκε το ΣΚ κερνάς εσύ ..:))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για τις ευχές!
    Όσο για το site,έχει πολύ δουλειά αλλά θα γίνει πού θα πάει....
    Κέρασμα;;;;Καλά μέσα...ότι πίνεις...αλλά θα σε πάω και σε ένα άλλο blog, ενός φίλου παραπεντά-αεροπλανά που τρώνε και τούρτες...Εκεί να δεις γλέντι.....
    Θα έρθεις;;;Κερνάει....
    http://drflight.blogspot.com/2010/02/blog-post_12.html....
    Χιχιχιχι....αν ξεροκαταπίνεις θα χτυπήσουμε ...πλατούλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντάξει είπαμε.. όχι και ''αεροπλανάς''. Κατά φαντασία λίγο μόνο, περασε και ίσα που έξυσε.. έτσι για να βρίσκεται..

    ΥΓ. Την έχει κάνει χάλια την τούρτα αυτός που λες..
    Δεν πειράζει φέρε μια φρέσκια δική σου..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τελικά η τούρτα του Βαγγέλη φαγώθηκε όλη και πέρασα και από εδώ για ένα κέρασμα!!!

    θα προτιμούσα κάτι σε παραχυμό ή παρακόλα ή έστω νεροπέντε... χεχεχεχε

    καλή συνέχεια Γιώτα στον όμορφο αυτό χώρο και ένα μεγάλο ευχαριστώ και από εμένα για την προσφορά σου στον χώρο του παραπέντε γενικά και της λέσχης μας που μοιάζει να ξεπερνάει κάποια εφηβικά προβλήματα που είχε και μπαίνει δυναμικά στην ενηλικίωση!!!

    Πάντα καλά να είμαστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. skippybι χαχαχαχα!!! Απαιτούμε να συντάξεις το νεότερο Λεξικό Απλής Παραπεντιστικής!!!! Το πας καλά το "λέξεις πλάθειν"...

    Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και τις ευχές σου!
    Κι όσο για την ενηλικίωση....Όλα τα "ταξίδια" έχουν προβλήματα και τρικυμίες φίλε! Ο ποιητής επιμένει ότι αυτός είναι και ο καλύτερος τρόπος για να γινόμαστε καλύτεροι..."ο μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες..."
    Το πιο δύσκολο πράγμα δεν είναι να στέκεσαι στην μια ή την άλλη πλευρά ή να υιοθετείς την μια ή την άλλη άποψη
    αλλά το να "συν - θέτεις" κάτι νέο που θα περιλαμβάνει πολλές πλευρές και θα αξιοποιεί τις ιδιαιτερότητες και διαφορές προς ένα κοινό μέλλον.
    Στην ωριμότητα αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση αλλά και ένα δύσκολο εγχείρημα...
    Προχωράμε μπροστά, νέα task για καινούργιες πτήσεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...