Who's Flying NOW? Πιλότοι που πετάνε ΤΩΡΑ!!!!

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Switch on...competition mode!

Αύριο,22 /04, μέρα προπόνησης για την πρώτη αγωνιστική του Ελληνικού Πρωταθλήματος 2010 στην Παραμυθιά.  Βάζουμε λοιπόν "competition mode" και συντονιζόμαστε στο φετινό αγωνιστικό πρόγραμμα. Για μένα το αγωνιστικό κομμάτι του παραπέντε έχει μεγάλο ενδιαφέρον, από αθλητικής και διοργανωτικής πλευράς.

Πιστεύω στους αγώνες,στο πνεύμα και στο κλίμα που καλλιεργείται μέσα από αυτούς (με όλα τα παρελκόμενα τεχνικά προβλήματα που κάθε τόσο,προκύπτουν) καθώς και στην αξία των πολύτιμων εμπειριών που αποκομίζει, όποιος συμμετέχει. Στην Ελλάδα οι αγώνες έχουν ακόμα γοητεία και ρομαντισμό, σε μεγαλύτερη δόση από τον  επαγγελματικό αθλητισμό, κάτι που κυρίως πηγάζει από την διάχυση των ορίων του διττού χαρακτήρα του παραπέντε ,χόμπι ή άθλημα ;;;;;-  κυρίως, ανάμεσα σε μας, που πετάμε! Οι περισσότεροι θέλουν να είναι... κάπου στην μέση -χωρίς να λείπουν οι "high end" και "low end" επιλογές!


Φέτος, είμαι στην επιτροπή αγώνα στην Παραμυθιά, ΔΑ. Μια ακόμα πρόκληση για μένα και μια ακόμη ευκαιρία να μελετήσω καλύτερα τεχνικά θέματα αλλά κυρίως το θέμα "αγώνες" από την πλευρά του πιλότου- αθλητή που συμμετέχει. Μια καλή και συνεχώς βελτιούμενη γνώση, όλων των σχετικών παραμέτρων, φαίνεται να είναι απαραίτητη: 
  • απαιτούμενες γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες των πιλότων
  • τεχνικά θέματα XC πτήσης 
  • στρατηγική και σχεδιασμός, 
  • ψυχολογικά χαρακτηριστικά και λήψη αποφάσεων   
Ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο να σκέφτεται, τους δικούς του στόχους και όνειρα για να πετάξει στον αγώνα και όσοι έρχονται και συμμετέχουν βρίσκουν ένα δικό τους νόημα.Πολλοί και διαφορετικοί άνθρωποι... πολλές και διαφορετικές "ταχύτητες" αλλά πολύ συχνά ο στόχος είναι κοινός: να κάνουν το τασκ. Τίποτε δεν γίνεται τυχαία. Όλα είναι θέμα μελέτης, εμπειρίας και προπόνησης. Παρατήρησης και αυτοπαρατήρησης σε κάθε πεδίο.

Τι διακρίνει τους καλύτερους;;;- κάποια που μπορώ να σκεφτώ τώρα-
  • Αναπτυγμένες δεξιότητες handling- πτητικές ικανότητες
  • καλύτερα δομημένη και οργανωμένη γνώση
  • ικανότητα για εκ των προτέρων σχεδιασμό της πτήσης
  • πιο αποτελεσματικές τεχνικές διάκρισης των οπτικών ερεθισμάτων και αναζήτησης πληροφοριών από το περιβάλλον
  • γρηγορότερη και ακριβέστερη λήψη αποφάσεων
  • καλύτερη πρόβλεψη των φάσεων του αγώνα και της εξέλιξής του, παρακολούθηση των άλλων πιλότων. 
  • αυτοπεποίθηση και πίστη στις δυνάμεις του, ψυχολογικά χαρακτηριστικά του νικητή.
Οι σημερινοί "καλύτεροι" ήταν αυτοδίδακτοι και δεν είχαν κάποιους να τους συμβουλέψουν και να τους καθοδηγήσουν. Τώρα είναι άστοχο να μην εκμεταλλευόμαστε αυτήν την συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία για να κάνουμε γρηγορότερα και ασφαλέστερα βήματα εξέλιξης. 
Το μόνο που χρειάζεται είναι να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες και τα λάθη μας με τους άλλους, να τα καταγράφουμε και να τα προσφέρουμε. 

Have fun and get more experienced on...competition mode!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...