Who's Flying NOW? Πιλότοι που πετάνε ΤΩΡΑ!!!!

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Parafeslival σημαίνει γιορτή του παραπέντε

Parafestival σημαίνει γιορτή του παραπέντε και εδώ και 4 χρόνια η Αερολέσχη Φωκίδος και Στερεάς Ελλάδας (ΑΦΩΣΤΕΛ) μας δίνει την ευκαιρία να γιορτάζουμε αυτό που τόσο πολύ αγαπάμε, το αλεξίπτωτο πλαγιάς! Πώς;;; Προσκαλώντας μας για πτήσεις στα πανέμορφα βουνά ή τις παραλίες της περιοχής, με πολύ κέφι, καλή παρέα,εκλεκτή μουσική και χορό! Μετά από αρκετές μέρες-λόγω διακοπών φυσικά στρώθηκα και ανέβασα κι εγώ λίγες φωτό που τράβηξαν ο Δημήτρης και ο Στάθης και μου έδωσαν -και βιντεάκι του Στάθη από Ιτέα- από ένα πολύ ωραίο και γεμάτο εμπειρίες παραπεντοΣ/Κ στα ωραία μέρη την Φωκίδας!!!!
 Εμψυχωτές της γιορτής αυτής είναι τα μέλη της σχετικά νεοϊδρυθείσας Αερολέσχης, ο Γιάννης Ξηρός, ο Ανδρέας Γαζής, φοβεροί πιλότοι και λάτρεις του σπορ αλλά και του τόπου τους, ο Ανδρέας Ζησόπουλος, ο Κώστας, ο Τριαντάφυλλος, ο Λευτέρης και φυσικά τα κορίτσια που πάντα συμπαραστέκονται και βοηθούν πάρα πολύ, η Γιώτα,η Ζωή, η Φούλη, η Σόμμια και όλα τα άλλα παιδιά. 


 Η προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία αυτά χρόνια στοχεύει στην δημιουργία και ανάπτυξη υποδομών για δράσεις με αλεξίπτωτο πλαγιάς ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ! περιοχή της Ελλάδας, που συνδυάζει μεγάλες δυνατότητες για πολύ καλές πτήσεις απόστασης αλλά και αναψυχής!
Γνωρίζω πολύ καλά, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι από μας του παλιού παραπεντοχώρου, πόσα πολλά πράγματα χρειάζεται να γίνουν με προσωπική κινητοποίηση, χρόνο και πάνω από όλα αίσθημα ευθύνης για όλους τους συναθλητές που κάποια στιγμή θα υποδεχτείς και θα φιλοξενήσεις στην περιοχή σου. Αυτό έχει γίνει σε πολλές περιοχές, όπου βρίσκονται ανήσυχα παραπεντίστικα μυαλά και τολμηροί πρωτοπόροι, που ψάχνουν εντοπίζουν, εξερευνούν και χαρίζουν στον κόσμο νέες απογειώσεις και νέους ουρανούς για να πετάξουν, νέες δυνατότητες και καινούργιους στόχους να κατακτήσουν! Όλοι από κάπου ξεκινούν.
Είναι φανερό πώς, η λέσχη με τα μέλη της έχουν ήδη διανύσει μεγάλο δρόμο με την αερο... εξερεύνηση και πτητική αποτύπωση της περιοχής τους, την παρατήρηση του τοπικού καιρού και της μικρο-μετεωρολογίας, έχουν προχωρήσει στην αναζήτηση υποστήριξης από την τοπική αυτοδιοίκηση για την εκπόνηση αναγκαίων έργων για την βελτίωση και επέκταση των αεραθλητικών χώρων απογείωσης, πάντα με στόχο την υποδοχή και φιλοξενία περισσότερων αθλητών που θα ασκούν το αεράθλημα με την μέγιστη ασφάλεια. Πολύ δουλειά και όλοι εμείς οι εκάστοτε προσκεκλημένοι επισκέπτες  βρίσκουμε έτοιμη υποδομή και απολαμβάνουμε την δυνατότητα να χαρούμε, να αξιοποιήσουμε και να γευτούμε ακόμα πιο πολλές πτητικές εμπειρίες πάνω από καινούργιες περιοχές!
 Το Π-Σ-Κ 2-4 Ιουλίου, είχαμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε άλλη μια φορά την ομορφιά του αθλήματός μας αλλά και της χώρας μας, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα και επιβραβεύοντας με την συμμετοχή μας την προσπάθεια που γίνεται στην περιοχή.Και περάσαμε υπέροχα, με καλή φιλοξενία και όμορφες πτήσεις προστατευμένοι απόλυτα από τον... "φύλακα άγγελο" της περιοχής...τον Γιάννη Ξηρό, που πετούσε πάνω από όλους μας, μας επέβλεπε κάθε στιγμή και μας έδινε οδηγίες για το πως θα πετάξουμε καλύτερα και θα αξιοποιήσουμε την δραστηριότητα της περιοχής- που όπως φαίνεται την έχει πετάξει τόσο πολύ που γνωρίζει κάθε πνοή που σκάει τριγύρω!!!!
Η περιοχή πραγματικά αξίζει να προωθηθεί γιατί συνδυάζει fun, αλλά και αγωνιστικές δυνατότητες για paragliding και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς!!  Συγχαρητήρια λοιπόν στα παιδιά για τις προσπάθειες, την κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση της μικρής επαρχιακής κοινωνίας της Άμφισσας αλλά κυρίως μπράβο για την θερμή υποστήριξη και εμψύχωση του οράματος να κάνουν κάτι τέτοιο στην περιοχή τους.Όπως γράφουν και στο blog της ΑΦΩΣΤΕΛ, στην ευχαριστήρια επιστολή τους... 
http://fokidasky.blogspot.com/2010/07/blog-post.html....όλους αυτούς τους πολίτες που έχουν αγκαλιάσει και βοηθάνε, ο
καθένας με τον τρόπο του, να υλοποιηθεί το όραμα της λέσχης μας να
καταστήσουμε την, χαρισματική για το άθλημα μας, Φωκίδα πόλο έλξης
πιλότων αλλά και διοργάνωσης εθνικών και διεθνών αγώνων.
Ας αποτελέσει την αρχή το πρωτάθλημα αγώνων προσγείωσης ακριβείας που
θα διεξαχθεί 18&19 Σεπτεμβρίου 2010.
Πολλές φωτογραφίες, περιγραφές και video στο blog του παραπεντορεπόρτερ, drflight http://drflight.blogspot.com/2010/07/4_8526.html
στο Ελληνικό Φόρουμ
http://sky.gr/forum/viewtopic.php?p=19359&rb_v=viewtopic#p19359
στον τοπικό τύπο
http://www.amfissapress.gr/politismos/8-2009-10-13-19-13-30/2070-4--------

1 σχόλιο:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=He3583y_ucM

    Αιντε και να δω εγω ποτε θα ... πετάξωωω!!!
    Φιλιά παίδες!
    Εξαιρετική παρουσίαση!
    :)Αναστασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...