Who's Flying NOW? Πιλότοι που πετάνε ΤΩΡΑ!!!!

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

OOOOOOOpa!! Σκόρπιες σκέψεις

Η ετυμολογία αυτής της μικρής λεξούλας...δεν φανταζόμουν οτι υπάρχει και στο λεξικό...
όπα [ópa] επιφ. : 1. δηλώνει ξάφνιασμα, θαυμασμό, επιδοκιμασία, ειρωνεία κτλ.
                       2.συνοδεύει κινήσεις χορευτή ελληνικής (λαϊκής) μουσικής-  αυτό το είδαμε και στην Γιουροβίζιον.
Σκόρπιες σκέψεις, τις δυο τελευταίες εβδομάδες...συζητήσεις....διάβασα και διάφορα στο φόρουμ και......... Όπα!!! βγήκε το επιφώνημα....μια στροφή και  να η διάθεση να γράψω.

...την δυσάρεστη έκπληξή μου, από την συνειδητοποίηση διαφόρων γεγονότων
...τον θαυμασμό μου για τους ανθρώπους γύρω μου που συνεχώς αποδεικνύουν πόσο large or little μπορούν να γίνουν ( όχι να είναι...) κατά περίσταση....
και τέλος την αυτο-ειρωνική διάθεση, κάπου ξεχάστηκα.





....Ναι, δεν υπάρχει φυτώριο νέων πιλότων στην Ελλάδα, το λέμε, το ξαναλέμε....θεωρία....ΠΩΣ θα το φτιάξουμε όμως, δεν το βρήκαμε ακόμα. Με αυτή την... "καλλιέργεια" αποκλειστικά και πρώτιστα πρέπει να ασχολούνται οι σχολές. "Ιδού η Ρόδος..."


Αμάρτημα δεν είναι να πληρώνεται κάποιος για την δουλειά του, αρκεί οι συναλλαγές να γίνονται στην σωστή πλευρά του τραπεζιού, δηλ. από πάνω. Εδώ γελάμε γιατί υπάρχει και σύγχυση προθέσεων και ιδεών... αυτός που θέλει να πληρωθεί στην μεταξύ μας καθομιλουμένη λέγετε και "ο που τον αποφεύγουν όλοι γιατί ζητάει πολλά" και οι πιο..." φανατικοί" του επαγγελματικών διοργανώσεων τον χρησιμοποιούν ως τελευταία λύση αν δεν δουλέψει το "ας το κάνω μόνος μου και τζάμπα ή με εθελοντές"
Ο εθελοντισμός δεν είναι κοροϊδία, αλλά μπορεί να γίνει, όταν -στην ίδια δράση- οι μισοί έχουν όνειρα και οι άλλοι μισοί  έχουν βλέψεις, αλλά κανένας δεν το παραδέχεται...

...Αλλά μήπως υπάρχει φυτώριο ασχολούμενων με τα οργανωτικά των αγώνων, τα διοικητικά, τα τεχνικά, κτλ....κτλ...;;; Που περιμένουμε να βρούμε τους experts για τις διοργανώσεις....να μας πέσουν από το σύννεφο;;;...σε αγγελία;;;; ...από το πανεπιστήμιο, όταν θα τελειώσουν τις ειδικές σπουδές;;;; Αφού δεν μαζευόμαστε μεταξύ μας να μιλήσουμε, να ακούσουμε ο ένας τον άλλο, αλλά συνεχώς πολεμάμε ή  αμυνόμαστε, ανάλογα με το ποιους γουστάρουμε ή ποιοι μας γουστάρουν, ποιοι είναι ήπιοι και ποιοι δαγκώνουν.


Το σίγουρο και εμφανές σε μένα, είναι ότι δεν υπάρχει μια συνολική στρατηγική από τον χώρο μας αλλά ο καθένας κάνει ότι μπορεί, όπως μπορεί και όσο καλά μπορεί. Και στην συνέχεια της σαπουνόπερας το επόμενο επεισόδιο είναι να συγκρινόμαστε μεταξύ μας.... εγώ ανέβασα τον πήχη... εσύ τον κατέβασες... αλλά κάτι δύσκολες στιγμές που ο αγώνας δεν γίνεται λόγω καιρού....αρπάζουμε τον πήχη, και τον ανεβασμένο και τον κατεβασμένο, και κάνουμε όλοι ακριβώς το ίδιο ....τον χρησιμοποιούμε για να αλληλοχτυπηθούμε....Γιατί δεν είμαστε συνεργάτες στον ίδιο στόχο αλλά ανταγωνιστές.



Αυτό που χρειάζεται η διοργάνωση των ελληνικών αγώνων είναι η στήριξη από μια στιβαρή πολυπροσωπική διοίκηση, αλλά αυτό δεν το έχουμε καταφέρει. Μερικές παραπλανητικές κουβέντες, διάθεση δηλώσαμε αλλά δεν προχωρήσαμε στο "πως". "Ιδου η Ρόδος..."

Ο συγκεντρωτισμός ζει και βασιλεύει. Η «ένας τα κάνει όλα», η παλιά δοκιμασμένη συνταγή, δεν είναι και εύκολο να αλλάξει. Μοντέρνοι άνθρωποι... μοντέρνα ρούχα... μοντέρνα αλεξίπτωτα...σύγχρονες δεξιότητες αλλά με σκουριασμένα μυαλά. Σε μια μετα-μοντέρνα εποχή, όπου καινοτομία είναι να μην χρησιμοποιείς δίπολα ασπρόμαυρου τύπου για να σκέφτεσαι. Αντί να κοιτάμε το σύνολο, λέμε, ποιος μας αρέσει και ποιος όχι, εστιάζουμε στον προσωπικό μας εγωισμό και όχι στο μέλλον.



Δεν ωριμάσαμε αρκετά για να καταλάβουμε ότι κανένας κόσμος -ούτε και ο παραπεντοκόσμός μας-δεν είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα μας, 
δεν μπορεί να έχουμε πάντα δίκιο,
δεν μπορεί να ξέρουμε μόνο εμείς το σωστό,
και το να ασχολούμαι με την διοίκηση επι του συνόλου, δεν σημαίνει ούτε αδιαφορώ, ούτε χειραγωγώ άτομα και καταστάσεις,
ούτε μένω στην αδράνεια ούτε προωθώ τοπικά μόνο θέματα. 


Η αλαζονεία είναι μεγάλο ελλάτωμα και - σαν το γλαύκωμα αν δεν πάμε στον οφθαλμίατρο- μας  θολώνει την ματιά και δεν μας αφήνει να δούμε....
Η αυτοκριτική και η κριτική είναι χρήσιμα εργαλεία ελέγχου και προόδου και μου φαίνεται ότι τα έχουμε παραμελήσει.


Καλό μήνα! (Να μια αλλαγή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...